Ortodoncija

ortodoncia-invisibleOrtodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi i čeljusti. Zubi koji su iskrivljeni ili nisu na pravom mjestu narušavaju i estetiku i utječu na zdravlje usne šupljine. Osim estetike, cilj ortodoncije je rješavanje bolnih stanja i poremećaja žvačnog sustava.

Ortodontska terapija jedna je od najboljih preventivnih mjera koja će spriječiti nastanak brojnih karijesa na mjestima koja nisu dostupna čišćenju zuba. Osim funkcijskih poboljšanja, estetske i psihološke promjene kod pacijenta opravdavaju nošenje ortodontskih aparata. Ortodontska terapija nije luksuz, ona je potreba koja se ne smije zanemariti. Rezultati ortodontske terapije su trajni i omogućavaju vam osmijeh kakav ste oduvijek željeli.

Terapija se u pravilu provodi u razdoblju adolescencije, ali moguća je u bilo kojoj životnoj dobi. Dobna granica za ortodontsku terapiju ne postoji.

Ortodontske bravice i zubni aparatići danas zadovoljavaju visoke estetske kriterije tako da su jedva primjetni. Prednosti ortodontske terapije su zdravija usta, ljepši osmijeh i zubi koji će trajati cijeli život.